do 02 jul.

|

The Neverending Park

Benoît van Innis – Instant Light | EXPO

Op de dag dat het park noodgedwongen z’n deuren sloot, kroop Benoît van Innis in zijn pen. Met zwierige lijnen en soms absurde humor geeft hij een herkenbaar en toch bevreemdend beeld van een ongeziene periode in onze levens. Bezoek de expo nog tot zondag 30 augustus.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Benoît van Innis – Instant Light | EXPO

Tijd en locatie

02 jul. 2020 10:00 – 30 aug. 2020 17:00

The Neverending Park, Museum Hof Van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Uitgerekend op de dag dat The Neverending Park noodgedwongen z’n deuren sloot, kroop Benoît van Innis (°1960) in zijn pen. Het was midden maart en bijna heel Europa ging gelijktijdig op slot omwille van het coronavirus. Op de eerste dag van de lockdown maakte hij een tekening in zwarte stift die hij via mail en Whatsapp de wereld instuurde. Op dag twee deed hij hetzelfde en ook de weken daarna bleef hij tekenen, tot het einde van de lockdown.

In de hoofdrol staat een uitvergroot alter ego van de tekenaar zelf. Met zwierige lijnen en soms absurde humor geeft hij een herkenbaar en toch bevreemdend beeld van een ongeziene periode in onze levens. 

Benoît van Innis studeerde schilderkunst bij Dan Van Severen in Sint-Lucas Gent. Vanaf 1989 maakte hij tekeningen voor onder andere De Standaard der Letteren, De Morgen en The New Yorker. Meest gekend zijn de acht portretten in het Brusselse metrostation Maalbeek, waar in 2016 een aanslag plaatsvond.

---

Over de tentoonstelling en het boek 

De honderdtal tekeningen zijn deze zomer voor het eerst te zien in de expo Instant Light in The Neverending Park in Museum Hof van Busleyden. Ook de rest van het park is opnieuw te bezoeken. 

Begin juli verschijnt het gelijknamige boek uitgegeven bij Posture Editions, in een co-productie met Be-Part Kortrijk/Waregem, Museum Hof van Busleyden en Berg Institute Madrid. De uitgave omvat naast de tekeningen ook teksten van schrijfster en filosofe Ann Meskens.

2 juli tot 30 augustus

Museum Hof van Busleyden, in het kader van The Neverending Park 

openingsuren: ma-di-vr-za-zo 10u-17u / do 10u-22u / woensdag gesloten

Het is noodzakelijk om voor een museumbezoek te reserveren.

www.hofvanbusleyden.be 

6 september tot 11 oktober

Kortrijk 1302, Dormitorium, Kortrijk

www.bepartexhibitions.be

22 oktober tot 8 november

EDIFICIO, Bibliothèque Solvay

www.edificio.be

Deel dit evenement