zo 26 jan.

|

The Neverending Park

Emily, such fun! | THEATERLEZING (work in progress)

In 'Emily, such fun!' maakt Michèle Even een heel persoonlijk verslag van het euthanasietraject van Emily. In het park geeft ze een eerste lezing van haar werk.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Emily, such fun! | THEATERLEZING (work in progress)

Tijd en locatie

26 jan. 2020 14:00 – 14:30

The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

Over het evenement

Tekstlezing/presentatie van een work in progress, duur: ca. 30 min 

---

Emily is een vrouw vol humor. Ze is intelligent, heeft een zelden gezien inzicht in zichzelf. Ze is creatief. Tekent. Acteert. Maakt foto’s. Haar vrienden gaan voor haar door het vuur. Toch vraagt ze euthanasie aan. Op 25 augustus 2018 sterft ze. Emily blijft voor altijd 27. Begrijpe wie het begrijpen kan. 

Haar vriendin Michèle blijft achter met een berg herinneringen, hun chatgesprekken, een stapel teksten van Emily, honderden bladzijden gedichten en nog meer vragen. Want hoe dicht ze ook bij Emily stond, tot de kern van haar lijden kreeg ze nooit toegang. Nu Emily er niet meer is, gaat ze op zoek naar antwoorden. 

In Emily, such fun! doet Michèle verslag van haar zoektocht. Een confronterende getuigenis vol herinneringen, bespiegelingen en teksten uit eerste hand. Michèle vertelt in flarden, soms poëtisch, soms concreet, soms in woorden en soms enkel met beweging. Doorheen haar verhaal geeft ze een hyperpersoonlijke inkijk in de wereld van iemand met een psychische kwetsbaarheid, de psychiatrie en het euthanasiedebat. Maar vooral in de existentiële dimensie van lijden en hoe liefde en vriendschap tot voorbij de dood reiken. Want ‘Emily. Such fun...’ stelt het leven zelf in vraag zonder het te verwerpen. Het is een zoektocht naar de essentie van onszelf. En ondanks de diepte en de uitzichtloosheid van het lijden, is het de hoop die overblijft. 

---

Michèle Even: maker/acteur/danser

Michèle behaalde haar master in de Dramatische Kunst aan het Ritcs. Nadien focuste ze zich op theater bij gezelschappen als Abattoir Fermé, Laika en Navigators. Als danser en performer tourde ze met de gerenommeerde Italiaanse regisseur Romeo Castellucci door heel Europa. Voor Theater O’Kontreir speelt ze momenteel de jongerenvoorstellingen Grensgevallen en De Pest! aan mij. Daarnaast volgde ze een opleiding tot dramatherapeute. 

Mattias De Paep: schrijver/regisseur

Mattias is master in de audiovisuele kunst maar focuste na zijn opleiding op theater en richtte O’Kontreir op. Binnen dit gezelschap schreef en regisseerde hij zeven jongerenvoorstellingen rond maatschappelijke thema’s (zie link). Daarnaast werkt hij freelance voor diverse gezelschappen/organisaties waaronder deSingel en Conservatorium Antwerpen. Mattias heeft een grote affiniteit met jongeren en het bespreekbaar maken van maatschappelijke taboes. | okontreir.be

---

 

Inschrijven niet nodig.   

Betaal éénmalig 5 euro voor neverending toegang tot alle activiteiten van het park. 

De lokale Koekoekmunt wordt aanvaard als betaalmiddel. 

Bekijk het programma en ontdek alle activiteiten 

Deel dit evenement