di 17 dec.

|

The Neverending Park

Gelieve het gras te betreden - Ann Meskens nodigt uit | GESPREK

Lunchgesprek op dinsdag met Peter Wollaert over Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG).

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gelieve het gras te betreden - Ann Meskens nodigt uit | GESPREK

Tijd en locatie

17 dec. 2019 12:00 – 13:30

The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

Over het evenement

Geen armoede en geen honger, gender equality en duurzame steden... De Duurzame Ontwikkelings Doelstellingen die de Verenigde Naties in 2015 bepaalde, vormen de mondiale duurzame agenda voor 2030. Hoe geldig, hoe universeel, hoe dringend is deze agenda? Met Peter Wollaert

Tarief: inbegrepen in ticket. Schrijf je hier in! 

---

In september 2015, 70 jaar na de oprichting van de Verenigde Naties, beslisten de 193 lidstaten op de Algemene Vergadering van de VN in New York over een nieuw, ambitieus actieplan voor de wereld: 17 mondiale ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ of 17 SDG’s -van de Engelse benaming Sustainable Development Goals- voor meer vrede en gerechtigheid gesteund op mensenrechten, meer sociale vooruitgang, meer zorg voor het milieu, meer industriële innovatie en waardig werk, meer goed bestuurlijk beleid, meer internationale solidariteit en meer win-win partnerschappen tussen overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties, zowel lokaal als over de grenzen heen. De ambitie van deze resolutietekst is hoog: de wereld transformeren, komen tot een rechtvaardige en inclusieve transitie. Alle beleidsmakers, bedrijven, ngo’s, vakbonden, onderwijsinstellingen en ook u en ik worden gevraagd om hieraan mee te werken. Zal deze tekst zijn ambitie waarmaken? 

 

Een gesprek met Peter Wollaert (Gent, °1968), sinds 2013 aangesteld als Fellow van het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR), de opleidingsorganisatie van de Verenigde Naties met hoofdzetel in Genève. Daarnaast is hij Algemeen Directeur van CIFAL Flanders, een in Antwerpen gevestigd internationaal opleidingscentrum ter versterking van vrede, mensenrechten en duurzame ontwikkeling, met focus op de implementatie van Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. CIFAL Flanders maakt deel uit van het CIFAL Global Network, een wereldwijd netwerk van 19 trainingscentra verbonden met UNITAR. | www.unitar.org en www.cifal-flanders.org 

 

In 2018 werd hij verkozen tot voorzitter van de Vereniging voor de Verenigde Naties in Vlaanderen. | www.vvn.be

 

Hij was de afgelopen 25 jaar gangmaker, projectcoördinator en inspirator ter versterking van duurzaamheid en ethiek in de context van ontwikkelingssamenwerking, stedenbeleid, sociaal ondernemerschap, cultuurbeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, zowel in Vlaanderen als in Europese en intercontinentale programma’s. In 1998 startte hij met extenz bvba, een project- en adviesbureau dat bedrijven en organisaties begeleidt rond nieuwe maatschappelijke uitdagingen op vlak van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hij was medeoprichter en bijna 10 jaar lang directeur van Kauri vzw. Kauri werd in Vlaanderen het grootste netwerk van maatschappelijk verantwoord ondernemen en multi-stakeholder samenwerking tussen bedrijven en ngo’s. Begin 2015 fuseerde Kauri met Business & Society Belgium en werd The Shift, het Belgisch platform voor duurzaamheid. In 2002 richtte hij café de fiennes op, het huidige ‘The Conference House’, een coöperatief en duurzaam gemanaged event-, kantoor- en vergadercentrum in hartje Brussel. Van 2011 tot 2014 was hij professor bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen en manager van het Forum for Social Entrepreneurship aan de Vlerick Business School in Gent en Leuven. Hij combineert theoretische kennis op vlak van bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling met een brede waaier aan praktijkervaring in Vlaanderen en ver daarbuiten.

Deel dit evenement