wo 25 dec.

|

Museum Hof van Busleyden

Gelieve het gras te betreden - Ann Meskens nodigt uit | GESPREK (1)

Lunchgesprek op dinsdag van 12u tot 13u30 in The Neverending Park Tarief: inbegrepen in ticket

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gelieve het gras te betreden - Ann Meskens nodigt uit | GESPREK (1)

Tijd en locatie

25 dec. 2019 12:00 – 16:00

Museum Hof van Busleyden, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen, België

Over het evenement

Geen armoede en geen honger, gender equality en duurzame steden... De Duurzame Ontwikkelings Doelstellingen die de Verenigde Naties in 2015 bepaalde, vormen de mondiale duurzame agenda voor 2030. Hoe geldig, hoe universeel, hoe dringend is deze agenda?

Met Peter Wollaert

Peter Wollaert (Gent, België, °1968) was de afgelopen 25 jaar gangmaker, projectcoördinator en inspirator ter versterking van duurzaamheid en ethiek in de context van ontwikkelingssamenwerking, stedenbeleid, sociaal ondernemerschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen, zowel in Vlaanderen als in Europese en intercontinentale programma’s.  

In 1998 richtte hij extenz - the stakeholder company op, een project- en adviesbureau dat bedrijven en organisaties begeleidt rond nieuwe maatschappelijke uitdagingen op vlak van o.a. duurzaamheid, ethiek, interculturaliteit. 

Hij was medeoprichter en bijna 10 jaar lang directeur van Kauri, een van Vlaanderens grootste netwerk van maatschappelijk verantwoord ondernemen en multi-stakeholder samenwerking. Begin 2015 fuseerde Kauri met Business & Society Belgium en werd The Shift, het Belgisch platform voor duurzaamheid.   

 

Wollaert was in 2002 tevens oprichter en tot eind 2012 algemeen directeur van café de fiennes, het huidige ‘The Conference House’, een coöperatief en duurzaam gemanaged event-, kantoor- en vergadercentrum in hartje Brussel. 

Van 2011 tot 2014 was hij professor bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen en manager van het Forum for Social Entrepreneurship aan de Vlerick Business School in Gent en Leuven. 

Sinds oktober 2013 is hij de Algemeen Directeur van CIFAL Flanders, een in Antwerpen gevestigd internationaal opleidingscentrum ter versterking van vrede, mensenrechten en duurzame ontwikkeling, met focus op de implementatie van Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling.

In februari 2018 werd hij verkozen tot voorzitter van de United Nations Association Flanders Belgium, de Vereniging voor de Verenigde Naties in Vlaanderen. 

Hij combineert theoretische kennis op vlak van bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling met een brede waaier aan praktijkervaring in Vlaanderen en ver daarbuiten.

Schrijf je hier in!

Deel dit evenement