di 18 feb.

|

The Neverending Park

Gelieve het gras te betreden - Ann Meskens nodigt uit | GESPREK

Denken wordt vaak geassocieerd met stilzitten. Maar behoort dit zo te zijn? Kunnen we bijvoorbeeld filosoferen en fietsen tegelijk? Een beweeglijk filosofisch gesprek tussen Ann Meskens en Marc Van den Bossche waarbij het lijf geheel aanwezig is.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gelieve het gras te betreden - Ann Meskens nodigt uit | GESPREK

Tijd en locatie

18 feb. 2020 12:00 – 13:30

The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

Over het evenement

Denken wordt vaak geassocieerd met stilzitten. Maar behoort dit zo te zijn? Kunnen we bijvoorbeeld filosoferen en fietsen tegelijk? Is sport levenskunst? Zijn wij ons lichaam? Een beweeglijk filosofisch gesprek waarbij het lijf geheel aanwezig is. Met Marc Van den Bossche.

Schrijf je hier in!

---

Marc Van den Bossche is hoogleraar cultuurfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij begin jaren tachtig moraalwetenschappen en filosofie studeerde. Van 1986 tot 1990 was hij actief in de media. Eerst op freelance basis en ondermeer als scenarioschrijver voor de toenmalige BRT (nu VRT) en voor enkele bladen als De Morgen, Knack en Runner’s World. Sporadisch was hij ook op Radio 1 te horen in een sportprogramma. In 1987 werd hij vast in dienst genomen als cultuurredacteur bij De Morgen.

Zijn academische carrière begon in 1991 toen hij assistent/onderzoeker werd. Dat leidde tot een doctoraat in 1995 en tot de publicatie: Kritiek van de technische rede. Een onderzoek naar de invloed van techniek op ons denken. Tot zijn verdere publicaties horen o.a. de boeken Sport als levenskunst en Wielrennen

Zijn teksten en lezingen behandelen zeer uiteenlopende thema’s, van sport over erotiek tot religie. Thema’s die vaak terugkomen, gaan over de vraag naar het belang van lichamelijkheid en emotie, kunst, esthetica en fotografie, zingeving en een actuele invulling van het humanisme. 

---

Schrijf je hier in!

 

Betaal éénmalig 5 euro voor neverending toegang tot alle activiteiten van het park. 

Bekijk het programma en ontdek alle activiteiten

Deel dit evenement