za 07 mrt.

|

The Neverending Park

Is dat fair? | GESPREK

Charles Leclef is Mechels ondernemer en bezieler van het fairisme. Hoe moeten we de samenleving inrichten op een faire manier? Dat is één van de vragen die Leclef samen met Mechelaars probeert te beantwoorden tijdens dit gesprek.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Is dat fair? | GESPREK

Tijd en locatie

07 mrt. 2020 14:00 – 17:00

The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Janstraat 2, 2800 Mechelen

Over het evenement

Fairisme in het park. 

In gesprek met Charles Leclef

Schrijf je hier in!

---

Het Fairisme is een socio-politiek idee, en geeft een manier aan om de samenleving in te richten. Het Fairisme gaat in alle geledingen steeds uit van de morele vraag ‘Is dit fair?'.

Ze vertrekt van art. 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, dat stelt dat alle mensen vrij en gelijkwaardig zijn, en voegt daar een begrenzing van het vermogen aan toe om dit artikel werkelijk te kunnen uitvoeren.

Vorige jaar werd de gelijknamige vzw opgericht, met als doel het idee ‘fairisme’ te verspreiden en contacten aan te gaan met mensen en verenigingen die ook op zoek gaan alternatieven voor de manier waarop onze samenleving ingericht wordt. Alternatieven die ingaan tegen de neoliberale mantra TINA - There Is No Alternative.

Bezieler van het fairisme is Charles Leclef. In Mechelen ook gekend als ondernemer en onafhankelijk gemeenteraadslid. In The Neverending Park blijft hij dicht bij huis en wil met andere Mechelaars het gesprek aangaan over fairisme. Na een korte introductie over de inhoud, vertelt hij hoe hij persoonlijk binnen het huidige systeem tracht ‘Is dit fair?’ in praktijk te brengen. 

Hij luistert naar stadsgenoten over hun visie op de realisatie van faire handelingen. 

---

Schrijf je hier in!

Betaal éénmalig 5 euro voor neverending toegang tot alle activiteiten van het park. 

Bekijk het programma en ontdek alle activiteiten

Deel dit evenement