zo 01 mrt.

|

The Neverending Park

Naar de maan of naar de haaien - Michiel Lieuwma | VOORSTELLING

Met een bizar netwerk aan slides, diagrammen, illustraties en tabellen onthult Michiel Lieuwma (Nieuw Utrechts Toneel / Orde van de Dag) zijn even briljante als absurde toekomstscenario's. Maak je op voor een satirische, onstuimige tocht door de diepste krochten van de PowerPoint.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Naar de maan of naar de haaien - Michiel Lieuwma | VOORSTELLING

Tijd en locatie

01 mrt. 2020 14:00 – 15:30

The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Janstraat 2a, 2800 Mechelen

Over het evenement

Michiel Lieuwma

Naar de maan of naar de haaien

---

Als we het maar lang genoeg over de toekomst hebben, komt er altijd wel een punt waarop we onze geloofsovertuiging prijsgeven: we vrezen voor een wereldwijde catastrofe, of we geloven dat we op tijd de melkweg zullen koloniseren en de mensheid kunnen redden. Beide toekomstbeelden, naar de maan of naar de haaien, zijn hypothetisch en ongewis. Toch redeneren we vaak met de overtuigingskracht van een hardnekkig geloof. 

Elke verteller stuurt zijn verhaal een beetje naar beneden richting de uiteindelijke apocalyps, danwel een beetje omhoog richting interplanetaire kolonisatie. Intussen speelt ‘het echte leven’ zich af tussen de kieren van deze twee overdrijvingen.

Michiel Lieuwma (schrijver en theatermaker, bekend van o.a. De snijtafel) neemt je mee in zijn even briljante als absurde hersenspinsels via een bizar netwerk aan slides, diagrammen, illustraties en tabellen.

Naar de maan of naar de haaien is een futuristisch vervolg op Het Leven, Een PowerPoint, waarmee Michiel in 2017 het Oerol-publiek verraste. Maak je op voor een satirische, onstuimige tocht door de diepste krochten van de PowerPoint, op zoek naar het antwoord op de vraag: weten wij de menselijke soort te redden of is de ondergang reeds onvermijdelijk? 

“Lieuwma’s naar de maan of naar de haaien is een volledig uit de klauw gierende TED-talk on speed, een doorgedraaide PowerPointpresentatie én een fascinerende theaterperformance ineen.”  De Theaterkrant, 19 juni 2019

Geproduceerd door Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel). 

Je kan Michiel kennen van zijn passages in Orde van de Dag

---

Inschrijven is niet nodig. 

Betaal éénmalig 5 euro voor neverending toegang tot alle activiteiten van het park. 

Bekijk het programma en ontdek alle activiteiten

Deel dit evenement