zo 23 feb. | The Neverending Park

OTHER ENTER / BOOTSCHAP | VOORSTELLING + DOCU

De Brusselse kunstenares en parkbewoonster Einat Tuchman creëerde samen met Doha Jaadi een voorstelling over het (soms moeizame) leven van de bewoners van Molenbeek. Ook ging Einat op zoek naar verhalen uit de Mechelse rand en goot ze in een docu.
Registratie is afgesloten
OTHER ENTER / BOOTSCHAP | VOORSTELLING + DOCU

Tijd en locatie

23 feb. 2020 14:00 – 17:00
The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

Over het evenement

Parkbewoonster Einat Tuchman presenteert haar werk. 

---

14u  OTHER ENTER | VOORSTELLING

Stel dat u niet in het stadscentrum zou wonen, maar in een buitenwijk. Een multiculturele wijk - zeer druk - waar mensen elkaar voortdurend kruisen, maar zelden in contact komen met elkaar. En u? U bent een kunstenaar en u denkt bij uzelf: Wat kan ik doen om hier verandering in te brengen. Kan mijn artistieke aanpak me helpen om mensen dichter bij elkaar te brengen?

De afgelopen jaren heeft Einat Tuchman in Molenbeek gewerkt, in de buurt van het Bevrijderssquare. Na lang aandringen en door haar onstuitbare energie, kreeg ze toelating om een kelderruimte te gebruiken op een centrale ontmoetingsplaats in de wijk. De ruimte kreeg de naam ‘Espacetous’. Iedereen is welkom om langs te komen voor een babbel of om een kijkje te nemen. Doha, die in de buurt woont, is een vaste bezoeker. Samen met Einat maakte ze deze performance, over de moeilijkheden en opportuniteiten bij het realiseren van buurtprojecten. En over hoe zij, ondanks hevige weerstand en dankzij haar tomeloze inzet, erin slaagt om een context te creëren voor gewone mensen om simpelweg zichzelf te kunnen zijn.

---

15u15-17u  BOOTSCHAP | DOCU

Mechelen is zoveel meer dan de stadskern alleen. Toch krijgt het centrum de meeste aandacht en wordt de rand vaak vergeten. Einat Tuchman, bewoonster van The Neverending Park en cameraman Philip Keuleers, één van onze trouwste bezoekers, trekken erop uit om verhalen uit de wijken en omliggende deelgemeenten te sprokkelen. Ze starten bij Cisse Vleminckx van de Hertenfarm in Leest. Hij mag als eerste een vraag of een boodschap aan het stadscentrum van Mechelen meegeven. Eerst voor de camera en vervolgens op een papieren bootje dat we te water laten. Daarna geeft hij het stokje door aan een (verre) buur. Zo trekken Einat en Philip naar Battel, Heffen, Hombeek, Leest, Muizen en Walem. Het resultaat van hun tocht is te bewonderen op zondag 23 februari in The Neverending Park. 

De docu duurt ongeveer 15 min en wordt in loop afgespeeld.

--- 

Inschrijven is niet nodig.

Betaal éénmalig 5 euro voor neverending toegang tot alle activiteiten van het park. 

Bekijk het programma en ontdek alle activiteiten 

Deel dit evenement