do 30 jan.

|

The Neverending Park

Soirée Carré Plus - Stad en welzijn | DEBAT

Wat kunnen de commons betekenen voor het cultuurbeleid? We laten beleidsmakers en kunstenaars aan het woord. Debat met o.a. Jozef Wouters (Decoratelier, scenograaf van The Neverending Park), Patrick Princen (schepen voor participatie Mechelen) en Elly Van Eeghem. Moderator: Pascal Gielen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Soirée Carré Plus - Stad en welzijn | DEBAT

Tijd en locatie

30 jan. 2020 19:30 – 21:30

The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

Over het evenement

Weekthema: Stad en welzijn. In het kader van het symposium For a Co-Imaginative Politics. Commoning Democracy between Art and Urban Governance. Opgelet! Deze Soirée Carré is het derde luik van het symposium en start al om 19u30! 

Debat met Jozef Wouters, Patrick Princen, Elly Van Eeghem, Dea Vidovic en Monica Urian. 

Moderator: Pascal Gielen

Lees meer over het symposium, ontdek het programma en schrijf je vooraf in via ARIA! 

Schrijf je enkel in voor het derde luik van het symposium: Soirée Carré Plus

---

Is een meer democratisch stedelijk cultuurbeleid mogelijk? Kan een beleid voor de commons de rol van een overheid complementeren? Op donderdag 30 januari zullen de burgemeester en de schepen van de commons van Napels uiteenzetten hoe zij een stedelijk beleid ontwikkelden. Ze deden dit op basis van participatieve democratie en commons. Vervolgens gaan de schepenen van cultuur en van participatie van Mechelen en kunstenaar Jozef Wouters met hen in debat.

Dit debat kadert binnen het symposium For a Co-Imaginative Politics. Commoning Democracy between Art and Urban Governance. 

---

Moderator Pascal Gielen (°1970) is als hoogleraar kunstsociologie en cultuurpolitiek verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) van de Universiteit Antwerpen. Hij leidt er tevens het Culture Commons Quest Office (CCQO). Zijn onderzoek focust op de politieke en sociale context van creatieve arbeid. In 2016 kreeg hij de Odysseusbeurs voor excellent internationaal onderzoek van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek. Gielen is verder hoofdredacteur van de internationale boekenreeks Antennae - Arts in Society (Valiz). Hij publiceerde een tiental boeken over kunst, creatieve arbeid en cultuurpolitiek. Zijn boeken werden vertaald in het Engels, Spaans, Oekraïens, Pools, Portugees, Russisch en Turks.

Jozef Wouters (°1986) is sinds 2007 actief als scenograaf en beeldend kunstenaar in de Vlaamse en Brusselse podiumkunsten. Hij ontwierp de scenografie voor The Neverending Park in samenwerking met Barry Ahmad Talib, Vesara Molla als architecte en Menno Vandevelde als technisch aanvoerder. | Lees meer

Elly Van Eeghem maakt video’s, foto’s, acties en installaties in de publieke ruimte. Ze laat zich vaak inspireren door het ontwerp en het gebruik van de stad.​ Zes jaar lang werkte ze aan (Disl)placed Interventions, een artistiek onderzoek rond cocreatie van publieke ruimte. Het resultaat kreeg vorm in een gelijknamig boek. | Lees meer

Dit gesprek wordt in het Engels gevoerd (met simultaan vertaling voor wie dat wenst).   

---

Ontdek het programma en schrijf je in via de website van ARIA 

Schrijf je enkel in voor het derde luik van het symposium: Soirée Carré Plus

Het symposium is gratis. Kom je enkel naar de Soirée Carré Plus, dan betaal je éénmalig 5 euro voor neverending toegang tot alle activiteiten van het park. 

De lokale Koekoekmunt wordt aanvaard als betaalmiddel. 

Bekijk het programma en ontdek alle activiteiten 

Deel dit evenement