do 27 feb.

|

The Neverending Park

Soirée Carré Plus - Weekthema: Symbolische stad | DEBAT

We gaan op zoek naar nieuwe symbolen in de stad, naar plaatsen waar we gemeenschappelijke grond een nieuwe betekenis kunnen geven. Met Pascal Debruyne en Geert Laarmans.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Soirée Carré Plus - Weekthema: Symbolische stad | DEBAT

Tijd en locatie

27 feb. 2020 20:00 – 22:00

The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

Over het evenement

Weekthema: Symbolische stad

Lezing en debat: Pascal Debruyne en Geert Laarmans

Schrijf je hier in!

---

Door hun betekenis worden plaatsen in de stad soms stadssymbolen. Maar wie of wat bepaalt welke plek zo'n stadssymbool kan worden? Welke geschiedenissen verbergen zich achter deze symbolen? En waar liggen de blinde vlekken? Gaat er bijvoorbeeld voldoende aandacht naar onze dorpen en wijken? Of moet vooral het centrum uitblinken en wordt de rand vergeten? We gaan op zoek naar nieuwe symbolen in de stad, naar plaatsen waar we gemeenschappelijke grond een nieuwe betekenis kunnen geven.

Pascal Debruyne is postdoctoraal onderzoeker aan de UGent. Hij is voorzitter van vzw Uit De Marge, Samenlevingsopbouw Gent vzw en beleidsmedewerker integratie bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Hij is (co-)auteur van verschillende artikels en papers zoals Sociaal werk in een politiek van vermarkting.

Geert Laarmans, 45 jaar, geboren en getogen in de rand van Mechelen. Al 24 jaar bruggenbouwer bij de stad Mechelen onder verschillende gedaanten: als jeugdconsulent, als medewerker bij de voormalige dienst wijk-en dorpszaken, als medewerker op het stadsarchief en als dorpsconsulent in Leest en Battel. Geert opereert als brugfiguur tussen verschillende actoren binnen de gemeenschap, de stadsdiensten, het sociaal huis en andere instanties.

---

Schrijf je hier in!

Betaal éénmalig 5 euro voor neverending toegang tot alle activiteiten van het park. 

Bekijk het programma en ontdek alle activiteiten 

Deel dit evenement