do 03 sep.

|

The Neverending Park

Soirée Carré: Werktafels - live in de expozaal en via Facebooklive

De Soirée Carré's zijn terug, maar nemen nu een iets andere vorm aan. Vanaf nu ligt de focus van De Grond der Dingen op het praktische werk en het realiseren van de ideeën. Els Vervloesem en Bert Claes, onze gasten in de expozaal, laten je kennismaken met deze nieuwe formats.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Soirée Carré: Werktafels - live in de expozaal en via Facebooklive

Tijd en locatie

03 sep. 2020 20:00 – 22:00

The Neverending Park, Museum Hof van Busleyden, Sint-Jansstraat 2a, 2800 Mechelen

Over het evenement

Woon je de Soirée Carré graag live bij in de expozaal? Schrijf je in!

De avond is ook online te volgen via Facebooklive.

---

De Soirée Carré's zijn terug, maar nemen nu een iets andere vorm aan. Vanaf nu ligt de focus van De Grond der Dingen op het praktische werk en het realiseren van de ideeën. Hiervoor laten we ons inspireren door het voorbeeld van de werkbanken uit Antwerpen en door de werking van Architecture Workroom Brussels. 

Nieuwsgierig geworden? Op onze facebookpagina vind je nu al een reeks filmpjes met tips en inzichten van Manu Claeys (stRaten-generaal) en Els Vervloesem (Architecture Workroom Brussels). 

Els Vervloesem en Bert Claes (Ringparken Antwerpen / AG VESPA), onze gasten in de expozaal, laten je tijdens deze eerste Soirée Carré kennismaken met deze nieuwe formats. Ze staan ook klaar om al jullie vragen te beantwoorden.   

---

Els Vervloesem is architect, onderzoeker, publicist en partner bij Architecture Workroom Brussels. Haar doctoraatsonderzoek, getiteld Stedenbouw en Sociale Verandering. Leren van Vergeten Geschiedenissen van Stad Maken, gaat over de complexe interactie tussen stedenbouw en bottom-up stedelijke ontwikkeling, met een focus op migratie, en de bijhorende in- en uitsluitingsprocessen. Ze was verbonden als onderzoeker en docent aan de OSA-onderzoeksgroep van de KU Leuven en aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven. Sinds 2015 werkt ze als partner in Architecture Workroom Brussels: een culturele werkplaats voor maatschappelijke verandering op het gebied van architectuur en stedelijke en regionale ontwikkeling. Binnen het AWB-team is ze betrokken bij een breed scala aan projecten en trajecten, met bijzondere aandacht voor de sociale dimensie van stedelijke transformatieprocessen. 

Bert Claes is ruimtelijk planner, landschapsarchitect en regisseur van complexe ruimtelijke stadsprojecten. Als projectleider voor het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten in Antwerpen (AG VESPA) bouwt hij dagelijks aan een aangename stad om in te wonen, te verblijven, te werken en te ontspannen. Hij heeft een expertise uitgebouwd in project- en procesmanagement binnen een politiek werkveld en een veelheid aan onafhankelijke actoren, burgerinspraak en co-productie. Bert gelooft in de kracht van goed opdrachtgeverschap en is ervan overtuigd dat het voeren van de regie over stadsprojecten steeds maatwerk is. Met die aanpak is hij opeenvolgend verantwoordelijk voor de coördinatie van openbaar domein en grootschalige parken in Antwerpen: Park Groot Schijn, het beeldkwaliteitsplan Groene Singel, de Gedempte Zuiderdokken, Park Brialmont, het Ringpark Groene Vesten en het Ringpark Het Schijn. Met Park Groot Schijn experimenteert hij, samen met alle projectpartners, in het uitbouwen van een netwerkorganisatie waarbij burgers als volwaardige actoren kunnen deelnemen aan een co-creatief proces. Met resultaat: Park Groot Schijn wordt toonbeeld in Vlaanderen van hoe succesvol burgers te betrekken in een complex ruimtelijk stadsproject. Die aandacht voor de geïntegreerde aanpak vormt de rode draad in z’n praktijk. Sinds 2019 is Bert expert in de kwaliteitskamer voor de streekintercommunales IGEMO, Haviland en Interleuven. 

---

Woon je de Soirée Carré graag live bij in de expozaal? Schrijf je in!

De avond is ook online te volgen via Facebooklive.

Deel dit evenement