Tuin van eten
Programma

 

DGDD Tivoli-07.png

Zaterdag 30 april 2022

TVE_programma_web.png

SAMEN
BOUWEN &
VERKENNEN

14u

SAMEN
BEDENKEN &
VERTELLEN

16u

Groen vlak.png
DGDD Tivoli-02.png

Aan tafel
MECHELEN
DE BOER OP

Wat: voor het komende anderhalf jaar plannen smeden met iedereen die op een manier de positie van lokale voedselproductie in en rond de stad Mechelen wil versterken

Wie: Landbouwers, burgers, moestuinders, natuurorganisaties, composteerders, voedselstrategen, beleidsmakers, gidsen of gewoon gezonde eters!

SCHUILPLEK:

Door Jelle Michiels

°1981 Dendermonde 

Master ruimtelijke kunsten Sint Lucas Antwerpen 2005

 

Met het participatief werk 'schuilplek' wil Jelle op zoek gaan naar een nieuwe invulling van de serre in het Tivolipark.

Samen met het publiek wil ze de noden, verwachtingen en ook emoties rond het thema 'schuilen' verkennen.

https://www.jelleanniemichiels.com

 

---

HET GELUID VAN EEN HAND DIE KLAPT

Door Chloé Dierckx

Chloé Dierckx is beeldend kunstenaar en haalde een diploma Beeldende Kunsten (Sint Lucas Antwerpen) en Anthropology and Cultural Politics (Goldsmith University, London).

Ze is eveneens doctoraal onderzoeker aan de faculteit Sociale Wetenschappen van KU Leuven waarbij ze focust op de mogelijkheden en uitdagingen van creatieve methoden om te communiceren over sociaal wetenschappelijk onderzoek. Ook in haar kunstpraktijk tast Chloé de grenzen af tussen wetenschap en kunst en zoekt ze naar de poëtische spanning tussen wat vatbaar en onvatbaar is.

Wat is het geluid van één hand die klapt? Binnen de zen traditie is een Koan een schijnbaar onbeantwoordbare vraag, die de bevraagde dwingt om voorbij het voor de hand liggende te denken. Een centraal thema van vele Koans is de identiteit van tegengestelden. Kunstenares Chloé Dierckx wil de bezoekers van het Tivoli park uitdagen om in stilte de vele diversiteit die het park te bieden heeft samen te brengen. 

https://www.daniodean.org/works/chloe-dierckx/

---

BROODOVEN

De geur van vers gebakken brood brengt mensen samen. Waar je ook vandaan komt, welk type brood je ook eet… Samen brood bakken in een houtgestookte oven en dat brood nadien met elkaar delen is vaak de start van het delen van verhalen, ervaringen, vriendschappen. 

Daarom willen we op 30 april ook samen brood gaan bakken in het Tivolipark.

We maken gebruik van een mobiele houtoven. In samenspraak met de bakker organiseren we een drietal broodbakworkshops. Zowel op kindermaat als voor volwassenen.

Binnenkort vind je hier meer informatie over.